'Membrillo', een heerlijke kweepeerpasta


Membrillo, ook bekend als kweepeerpasta, is een heerlijke Spaanse delicatesse gemaakt van kweeperen. In Spanje wordt het traditioneel geserveerd bij een stuk harde schapenkaas. Als je het niet in de winkel kunt vinden, kun je het zelf maken. Hier is een recept voor het maken van membrillo:

Ingrediënten:

 • 2 kg kweeperen
 • 2 suiker

Bereidingswijze:

 1. Schil en snijd de kweeperen ze in 4 stukken. Verwijder de klokhuizen:
 2. Kook de kweeperen tot ze gaar zijn en je er met een vork makkelijk in kunt prikken. Laat ze afkoelen.
 3. Pureer het vruchtvlees met een mixer.
 4. Weeg de kweepeermoes en voeg een gelijke hoeveelheid suiker toe. Doe dit mengsel in een pan met een dikke bodem.
 5. Kook het geheel totdat het een zeer stevige massa is die gemakkelijk van de bodem van de pan loslaat. Dit duurt zeker een half uur. Veel roeren! De moes zal geleidelijk van kleur veranderen
 6. Stort de moes in een vorm naar keuze. Na het afkoelen moet de massa stevig zijn en niet plakken. Als dat niet het geval is, kook je de moes opnieuw verder in.
 7. Als de membrillo stevig en goed te snijden is, kun je er vormen van snijden zoals blokjes of tegeltjes.
 8. Klassiek wordt membrillo bewaard in houten doosjes met laurierbladen ertussen. Bewaar het op een droge en koele plaats. Een goed ingekookte membrillo is maanden tot een jaar houdbaar.

Serveertips:

 • Traditioneel wordt membrillo geserveerd bij Manchego (schapenkaas), maar het is ook heerlijk bij belegen of oude kaas, geitenkaas, stevige paté en rauwe ham. Je kunt het ook gewoon op brood smeren.

Let op: tijdens het koken kan de massa spetteren, dus bescherm je handen en keuken goed! Geniet ervan! 🧀🍎

Wij gebruiken  'membrillo' in onze frangipanetaart met kweepeer.

document.tidioIdentify = { distinct_id: "unique_id", // Unique visitor ID in your system email: "contact@mail", // visitor email name: "John Doe", // Visitor name phone: "+44 2032897807" //Visitor phone };